Det kan være svært at finde på gode gaver til ældre mænd. Men fortvivl ikke, på siden her får du inspiration til gaven til den den ældre herre, uanset om det er bedstefar, oldefar, en god gammel ven. Gaverne egner sig til enhver anledning, uanset om det er til jul, fødselsdag, en mærkedag eller bare fordi…

Denne side indeholder affilate links

Fælles oplevelser med din far eller bedstefar

Gaven til ølelskeren - morfar, kæreste eller mand

Tag til ølsmagning med far eller bedstefar

Dette er perfekt til den sociale ølelsker. Du slår to fluer med et smæk ved at give en smagsoplevelse samtid med en hyggelig eftermiddag med gavemodtageren. De velskænkede øl kan indtages på forskellige bryghuse og barer i Danmark.

Denne oplevelse er fra Go Dream og der findes mange andre oplevelser af samme skuffe.

Giv ham et gavekort til ølbrygning

Gå all-in med et kursus i ølbrygning

Dette er en fantastisk gave til ham, der gerne vil nørde med det kulinariske. Og dette er selvsagt niveauet over ølsmagning. På dette kursus lærer i ølbrygningens kunst fra professionelle, og der brygges øl baseret på malt. Du får 20 liter øl med til videre brygning hjemme. Uanset om man er 60 eller 80 år, bliver aldrig for gammel til at lære nyt.

Denne oplevelse er fra godream.dk, se den her.

Golf for par

Giv ham en udfordring i golf 

Send ham afsted på denne golfoplevelse – det giver motion og røde kinder. Har du selv lyst, så tag med og giv ham kamp til stregen. Oplevelsen er til to og en god gave til din far eller bedstefar.

Denne gave findes på GoDream.dk

Whiskey oplevelser i gave til ham

Tag på whiskeydestilleri

Du kan overraske ham med en rundvisning på et whiskydesstilleri inklusiv whiskysmagning. Han skal naturligvis kunne lide god whiskey og gerne gå lidt op i det, men uanset hvad, kan det blive en god fælles oplevelsesgave.

Denne oplevelse er fra Godream.dk, se den og mange flere her.

Gaveidéer til ham, der gerne vil holde sig i gang

En pedaltræner der giver motion på ældres vilkår

En pedaltræner til tour de france fra sofaen

Det er vigtigt at holde bentøjet i gang når man bliver lidt ældre. Denne minicykel er virkeligt god til at holde formen ved lige selvom man ikke kommer ud. Suppler evt. med et cykelblad så der er lidt underholdning imens. 

Fodrullen er en populær og prisvenlig gaveide til ældre mennesker

En massage fodrulle med pigge

Hvis han er aktiv, får han måske ofte ømme eller trætte fødder. Det vil denne lille smarte massagerulle kunne hjælpe med.  Brugeren skal bare sidde i sin ynslingstol og rulle foden hen over de små pigge. Det er en populær og prisvenlig gaveidé til bedstefar og oldefar.

Lidt luksusgaver til ham

Herreur som personlig gave

Lækkert herreur til den modne mand

Et klassisk herreur er lækkert og giver luksus i hverdagen. Tjek urene fra Henry Archer. Her findes toplækre ure til en overkommelig pris.

Dette ur er set hos Henry Archer.

Personlig gave til mormor og morfar skrivebordsunderlag

Skrivebordsunderlag i læder med personlig tekst

Dette lækre skrivebordsunderlag i læder kan præges på din helt egen måde med en egen personlig tekst. På den måde kan du glæde ham hver gang han sætter sig til skrivebordet.

Dette er set hos byravn.dk 

Gaven til morfar der elsker smagsoplevelser

Chokoladegavekurv

Sig det med delikatesser

Har du en god fornemmelse af, hvad han kan lide, så kan en delikatessekurv være et stort hit. Du vil kunne finde kurve til ham med den søde tand, til vinelskeren eller måske ham der er mere til det salte. Find noget til enhver smag.

Kurven her er fra delikatessehuset.dk hvor du kan få færdige kurve eller blande din kurv selv.

Lækre vingaver til ham

En god flaske vin er klassikeren der aldrig går af mode

Alle kan bruge en god flaske rødvin, og skulle han være afholdsmand, så er der sikkert en anledning i familien, der kalder på en god flaske vin. Jyskvin.dk leverer kvalitetsvin til enhver smag og det leveres til døren på ganske få dage. Du kan købe et gavekort, hvis du er usikker på hans smag.

Disse flasker er fra jyskvin.dk hvor du finder et stort udvalg til enhver smag.

Romkugle gaver går lige i hjertet på alle romkugleelskere

Danmarks bedste romkugler

Både unge og gamle elsker romkugler, og skal det være specielt, så køb dem fra Bageriet i Seest. De er i 2020 og 2022 kåret for Danmarks bedste romkugler og de leverer disse mesterværker i gaveæsker lige til døren. Det vil gøre godt i maven.

Romkuglerne leveres af Seest Bageri.

Spiritusgaver af høj kvalitet

Dansk prisvindende rom og gin

Kan han lide kvalitetsspiritus så kan dette anbefales. Titte og Anders Skotlander startede et destilleri  i en kælder på Christianshavn og har produceret prisvindende rom, gin og likør lige siden. Du får her top kvalitet med historie og karakter.

Find disse lækre spiritusgaver på skotlander.com

De skæve gaver – leveret med et stort glimt i øjet

Karikatur tegning i gave

Karikatur af dyr – Tegning efter dine Fotos

Denne her er lidt skør men skøn. Har han et yndlingsdyr, så kan du få lavet en plakattegning til ham ud fra dit eget billede. En helt igennem personlig gave til ham der elsker dyr.

Justkarikatur.dk kan lave disse og alverdens sjove personlige gaver.

Giv en kæreste i gave - sjov gave til mormødre, morfar eller andre du holder af

Opret en (dating) profil på senior.dk

Altså, den her er skæv. Men kan blive rigtigt sjov og fin, hvis du vinkler den rigtigt. Siden er til dating for danskere over 50 år. Du kan oprette en gratis profil, og hvis det er et hit, kan profilen udvides med fuld funktionalitet. Det ku' gå hen og blive verdens bedste gave 🙂

Denne datingservice leveres af senior.dk og du kan oprette en gratis profil via knappen herunder.

Kvalitetstid har ofte høj prioritet hos både ældre mænd og kvinder

 

Det kan tit være svært at få reelle gaveønsker ud af ældre mænd. Du vil helt sikkert høre sætninger som ”jeg ønsker mig ikke noget” eller ”jeg har alt hvad jeg skal bruge”. Og det er garanteret ganske sandt at det er den følelse, han sidder med.

Derfor kan man virkeligt komme i tvivl om det man køber nu også falder i god jord.

Har du et godt forhold til ham, så vil du aldrig gå galt i byen ved at give ham en gave der indeholder kvalitetstid med dig.

Det kan være at tage på fisketur sammen, at tage på museum, at tage på golfbanen eller bare oplevelser i et område, han interesserer sig for.

 

Fysikken kan være afgørende for valg af gaver til ældre mænd

 

Du skal naturligvis tage hans fysik med i betragtning, når du kigger efter en god gave til en ældre herre. Alder har i sig selv ikke den store betydning, men de fleste bliver jo mindre mobile med tiden. Og jo ældre han er, jo mere skal du være opmærksom på dette element.

Er han ikke længere så mobil, så kan følgende gaver være en rigtig god vej at gå. Det kan være ting, der støtter op om hans hobby. Er han interesseret i biler, kan det måske være interessant at købe magasiner og blade, der handler om biler. Det kan måske endda være et abonnent, så han har noget at gælde sig til måned for måned.

 

Hvad kan ældre mænd lide at få i gave?

 Her er nogle gode bud på klassiske gaver der vil falde i god jord hos en ældre herre.

  • Køkkenudstyr til ham der elsker at nørde mad.
  • Gaver der indeholder øl, vin og spiritus, hvis han interesserer sig for det
  • Gaver til hobbyer så som fiskeri, modeltog, biler, motorcykler
  • God kaffe – måske med en lille dram til
  • Lækkerier så som konfekt, fyldt chokolade og kvalitetsromkugler
  • Grilludstyr så han kan give den gas på weberen
  • Beklædning som en lækker hat, et grillforklæde, sokker og hjemmesko
  • Gavekort til trælasten, maleren eller byggemarkedet
  • Udstyr til brygning af eget øl eller vin

 

Få børnebørnene til at hjælpe med gaver til bedstefar

Som tidligere nævnt, så er ældre mennesker sjældent særligt materielt anlagt. De personlige gaver betyder ofte mere end en ny dims til køkkenet.

Er der børnebørn i familien, kan det være helt oplagt at få dem til at hjælpe med. Det kan f.eks. være ved at lave en tegning eller noget andet kreativt. Men det kan også være i form af søde videoer i en videobog, en fotobog der altid kan tages frem, eller måske billeder til væggen eller skrivebordet.

Husk at man på vej til fødselsdagen kan få børnebørnene til at plukke en buket blomster i grøftekanten. Det vil helt sikkert gøre ham glad.

En fin gave til en ældre mand