Er du på udkig efter en gave til oldemor, så se med på siden her. Her har jeg samlet nogle af de mest populære gaver til ældre, og mon ikke du kan finde en god gave til din oldemor.

Kig dig lidt omkring og lad dig inspirere.

Denne side indeholder affilate links

Få ideer til gaver til oldemor

Alle elsker blomstergaver – også din oldemor

Evighedsbuketter

Evighedsbuketter – blomstergaven der holder i 6 måneder

Overrask din oldemor med en overdådig evighedsbuket lavet af tørrede blomster. Den kræver ingen pleje hvorfor den er et super valg til ældre, der ikke har de samme kræfter længere. Vedlæg evt. et personligt kort der gør gaven endnu skønnere.

Disse blomster er fra livingflowers.dk

Giv en rose til haveelskeren

Den nostalgiske rose til haven

Er din oldemor have og blomsterelsker, så er hun garanteret vild med roser. Overrask hende med denne smukke  rose der bærer navnet “Lise Nørgaard”.
Denne folkekære forfatter har helt sikkert betydet noget for din oldemor, og hun gik som bekendt bor i starten af 2023. Dette er en god måde at bringe lidt nostalgi ind i haven på.

Lise Nørgaard rosen er set på plantetorvet.dk, hvor du også kan få mere inspiration.

Gode gaver der gør livet lettere for ældre

Læsepuden er en perfekt gave til ældre

En læsepude – som hjælper med at kunne læse i længere tid unden at få trætte arme

Elsker din oldemor at læse, så kunne denne læsepude måske være et hit. Med den kan man placere bogen i en god stiling, så man slipper for at holde bogen. Den kan tages med overalt, så der kan læses i haven, sengen og i stuen efter behov. 

En pedaltræner der giver motion på ældres vilkår

En pedaltræner er perfekt til motion fra sofaen

Denne indendørs cykel kan give sved på panden fra sofaen for alle oldeforældre. Det er vigtigt at holde sig i gang og dette er et rigtigt godt bud på nemt tilgængelig hverdagsmotion. Gaven er fra livetsomsenior.dk som har specialiseret sig i hjælpemidler til ældre.

gave til ældre med gigt

Vippekedel (elkoger) – en perfekt gave hvis din oldemor har problemer med hænder og arme

 Denne vippekedel er super smart og vippefunktionen gør at man kan hælde kogt vand op i en kop eller kande på sikker vis – også hvis man er plaget af f.eks. gigt. 

Denne er set hos gloriamundicare.com

Forstørrelsesglas i gave til oldefar eller oldemor

Læs bøger og det med småt med forstørrelsesglas med lys 

Begynder det at knibe med synet for dine oldeforældre, så kan dette hjælpemiddel være til stor hjælp. Forstørrelsesglasset gør både teksten større og nemmere at se med det indbyggede lys.

Denne er set hos seniorpleje.dk

id armbånd til ældre

ID armbånd med kontakt eller personlige oplysninger

Djuva ID sælger ID armbånd med hvor vigtige personlige oplysininger kan graveres. Bruges ofte af Alzheimer/demens personer eller personer med sygdom som sukkersyge. Dette armbånd kan give lidt mere tryghed i hverdagen.

Dette er set hos djuva.dk

Varmepude gave til ældre

Varmepude til nakke og skuldre

Hvis man døjer med smerter i nakke og skuldre, kan det være fantastisk med en varmepude. Denne pude er fyldt med naturligt fyld, bestående af kirsebærkerner/druekerner og kan nemt opvarmes i mikroovn/ovn og dermed genbruges så tit, man har lyst.

Denne er set hos seniorpleje.dk

Hjemmesko til bedstemor, oldemor eller oldefar

En skridsikker og stabil hjemmesko i uld

Hjemmesko er altid en klassiker, men disse er specielt godt egnet til ældre mennesker, da de er stabile og skridsikre. Og så er de rimeligt moderne at se på.

Uldprodukter til ældre

Flere uldprodukter til kolde fødder

Er det ikke nødvendigt med en skridsikker version af en hjemmesko. så findes der nogle utroligt lækre og varme uldprodukter hos the Cosy Sheep. Der er lidt for enhver smag.

Fodrullen er en populær og prisvenlig gaveide til ældre mennesker

En massage fodrulle med pigge

Med denne massage fodrulle kan hun give sig selv en dejlig blid massage fra sofaen. Det er en prisvenlig gaveidé der vil kunne give noget komfort i hverdagen.

Giv en smart indkøbsvogn i gave

En smart indkøbsvogn i mange designs

Hvis din oldemor stadigt går på indkøb, så kan en smart indkøbsvogn måske være et hit. Og de kan altså findes i nogle fine designs. I webshoppen livetsomsenior.dk har de et stort udvalg i mange farver og designs og i mange prisklasser.

Du finder et stort udvalg af smarte indkøbsvogne hos livetsomsenior.dk

Underholdende gaver til oldemor

Puslespil er en gave til ældre

Puslespil er god underholdning

Et godt puslespil giver mange timers god underholdning, og holder hjernen igang.  I webshoppen puzzleshop.dk finder du et stort udvalg af flotte puslespil i alle sværhedsgrader, og der er helt sikkert noget som kan udgøre en god gave til din oldemor.

Se det store udvalg på puzzleshop.dk

Samtalespil er en god gave til ældre

Samtalekort sætter gang i den gode samtale

Samtalespil er en virkeligt god måde at starte gode, interessante samtaler. Prøv f.eks. dette sæt spørgsmål med temaet “livshistorier”. Det vil med garanti sætte gang i fortællelysten hos din oldemor.

Se det hos lad-os-spille.dk

Garn gaver til strikke mesteren

Garn til hyggelige strikkeaftener

Hvis hun elser at strikke, så kunne du give hende garn til den fornøjelse. Du kan vælge at give hende garn efter eget valg eller en komplet pakke til en striktrøje, som den på billedet. Det er med garanti underholdning til lang tid. Dette mønster er set på nordiskgarn.dk

Dette mønster er set hos nordiskgarn.dk der leverer kvalitets garn fra norden.

Tyngdebamse som gave til demente

Tyngdebjørn 2,3 kg til beroligelse

 Hvis din oldemor har begyndende demens, så kan en tyngdemamse måske være en god gave. Tyngdebamser har en utroligt beroligende effekt på demente og personer med angst og uro. Her er en skøn lille tyngdebamse. Den er lavet at det danske team Brease, hvis mission det er at designe effektive produkter, der forbedrer menneskers liv. Produktet er et af de mere prisvenlige på markedet.

Se den hos breaseworld.dk

demenskat gave til ældre og demente

Interaktiv selskabskat 

 Den lille selskabskat – metaCat – er en såkaldt interaktiv social robot eller demenskat som er blevet et rigtigt populært gaveemne til ældre. Den er optimal gave til ældre med kognitive udfordringer som f.eks. demens m.v. Den spreder glæde, tryghed og ro og kan skabe kontakt. Også en gaveidé til den ældre der har mistet et dyr. Fås også som hund og fugl.

Interaktive selskabsdyr findes hos webshoppen gloriamundicare.com

dameblade i gave

Abonnement på ugeblade og magaziner

Med Flipp får du adgang til mere end 40 inspirerende titler om alt fra mad, bolig, sundhed, mode. Det kan f.eks. være ALT for damerne, Eurowoman, HER & NU, Hjemmet, gastro, RUM, Hendes Verden og meget andet. Abonnementet er digitalt og kan læses på computer, tablet og smartphone.

Dette findes på flipp.dk

Fotobog som personlig gave

Personlig fotobog til oldemor

En fotobog er en klassisk og personlig gave, der giver glæde i rigtigt lang tid. Hvis hun ikke er så digital, så er en trykt bog en virkeligt god måde at give hende billedminder der kan opleves igen og igen.

Dette er set hos dinfotobog.dk

Gaver til oldemor der kan lide oplevelser

Tag på Louisiana med Mormor

En dag på Louisiana for to

Benyt lejligheden til at finde en gave, der giver kvalitetstid til dig og den glade modtager. Denne oplevelse giver adgang til det berømte museum og samt 2 x 1 ret efter eget valg. En super nem måde at lave en hyggelig og unik dag for jer to.

Denne oplevelse findes hos Go Dream hvor du finder denne og mange andre oplevelsesgaver.

Tivolibesøg i gave

Skønne oplevelser i Tivoli

Tivoli er en speciel oplevelse for både store og små. Er man ikke til karruseller, så kan man nyde den smukke park, blomsterudstillingerne og den skønne stemning.

Denne oplevelse findes hos Go Dream hvor du finder denne og mange andre oplevelsesgaver.

Gaver til oldemor der er vild med oldebørnene

Stregtegning i gave til oldeforældre

Håndtegnet stregtegning efter fotos af oldebørnene

Prøv noget andet end et klassisk billede af oldebørn. Med denne gave kan du lave en helt klassisk stregtegning som laves på baggrund af dit eget billede. Det kan blive en helt personlig gave.

Du kan bestille disse prints på justkarikatur.dk

Graveret smykke til mor og mormor

Andreas Daub forgyldt armring 

Dette enkle og smukke smykke kan graveres med en personlig tekst efter eget valg. På den måde vil hun kunne nyde smykket hver dag og huske på at du holder af hende.

Dette er set på dahlsgravering.dk – de tilbyder gratis gravering på alt

Gaven til oldemor og oldefar der elsker smagsoplevelser

chokolade gave

Lækre fyldte chokolader

Mange ældre mennesker elsker at have chokolade på lager – enten for selv at nyde det eller for at forkæle dem, der besøger. Hvis chokolade lyder som en god ide for din oldemor, så tjek det store udvalg ud på økoladen.

Find dette og meget andet øko chokolade på økoladen.dk

Chokoladegavekurv

Sig det med delikatesser

Det kan være så lækkert at modtage en delikatessekurv med præcis det, man elsker. Det kan være en chokoladekurv, som på billedet. Men det kan også være med andre specialiteter som honning, sennep, marmelade, øl, vingummi, ja, alt muligt. På delikatessehuset.dk kan du få en delikatessekurv til enhver smag.

Kurven her er fra delikatessehuset.dk hvor du kan få færdige kurve eller blande din kurv selv.

Spiritusgaver af høj kvalitet

Dansk prisvindende rom og gin

Titte og Anders Skotlander startede et destilleri  i 2013 i en kælder på Christianshavn og har produceret prisvindende rom, gin og likør lige siden. Det er top kvalitet og med stor sandsynelighed ikke noget gavemodtageren har på hylden.

Find disse lækre spiritusgaver på skotlander.com

En gave til oldemors runde fødselsdag

Det siger sig selv at når man er oldemor, så har man en god alder. Derfor er det også her man oplever 80 års fødselsdage, 90 års fødselsdage og måske endda 100 års fødselsdage. Det er helt specielt og værd at fejre at nogen har været en del af familien i så mange år.

 

Husk dette hvis oldemor skal fejres på plejehjemmet

Skal fødselsdagen fejres på plejehjem, så er der lige nogle ting du skal være opmærksom på, når du vælger din gave.

Det kan være oplagt at finde en gave i form af et hjælpemiddel, der gør hverdagen lettere. Men ofte så findes der rigtigt meget udstyr til ældre mennesker på plejehjemmet. Så undersøg lige hvor mange hjælpemidler din oldemor får tilbudt, før du køber hjælpemidler i gave til hende.

Derudover findes der jo en masse andre beboer på plejehjemmet, og hvis din oldemor er en festabe, så kan man vælge at benytte lejligheden til at lave fest for dem alle.

Det kunne f.eks. være at booke et par spillemænd til at spille op til fest – lige som Camilla har gjort i denne artikel hvor der blev holdt 80 års fødselsdag for hele plejehjemmet.

 

Oplevelser betyder ofte meget for ældre mennesker

”Minderne har man da lov at ha´” som en kendt sang lyder. Og det er helt rigtigt, minderne har man med indeni selvom man er ved at være gammel.

Derfor kan en god gave til oldemødre – og ældre mennesker i det hele taget – være noget som sætter gang i minderne. Det kan enten være ved at genopfriske gamle minder fra tiden der er gået eller skabe nye minder med hende.

Hvis du vil genopfriske gamle minder, så er en videobog en genial ide. Den kan betjenes af ældre mennesker og du kan lægge videoer ind af det der betyder noget, som guldbryllupsfejring, oldebørn, fødselsdage og jul med familien eller måske nogle af de dejlige ferier.

En fotobog kan naturligvis det samme og er helt sikkert en type gave, dine oldeforældre vil tage frem igen og igen.

 

Underholdning fra lænestolen er et hit for oldemødre

Når du vælger gaver til mennesker på 80, 90 eller 100 år, så husk at de har et noget mere stillesiddende liv end mange andre. Derfor er nogle af de bedste gaver til gamle mennesker ofte ting der kan give underholdning fra lænestolen.

Det kan være spil, læsestof, fotobøger, strikketøj, krea sysler, broderi, puslespil og meget mere. Måske har din oldemor en hobby eller noget, hun kan lide at bruge tid på, og så er det oplagt at give hende noget i samme stil.

 

Nøjsomhed er ofte kendetegnet for de ældste i familien

Du har sikkert bemærket at de ældre i familien aldrig ønsker sig noget. Ja indimellem kan være ret svært at hive gaveønsker ud af dem. Så når din oldemor eller oldefar siger ”jeg mangler ikke noget” så er det helt sikkert fordi hun er vokset op i en tid, hvor man ikke havde den samme forbrugskultur som nu.

Hvis du gerne vil give en gave til din oldemor, så er du et langt stykke hen ad vejen nok selv nødt til at være kreativ og finde på dine egne gaveideér. Hun vil ofte ikke kende til de mange glæder i verden, så måske det er dig, der skal introducere hende til nye ting.

Husk på at gaver heller ikke altid behøver koste noget. Det kan også gøres med en tanken der tæller gave så som tegninger fra oldebørnene, en buket blomster fra haven eller en personlig kollage med billeder, der vækker minder.

gave  til oldemor

10 konkrete forslag til gaver til oldemor

Hvis ikke du allerede er inspireret til at finde den helt rette gave til olde, så er her 10  gaveforslag, der måske kan glæde hende:

Personligt fotoalbum: Saml billeder af familien og særlige øjeblikke gennem årene i et smukt, personligt fotoalbum.

Personligt smykke: Et smykke med initialerne fra hendes børnebørn eller oldebørn kan være en fin måde at mindes familien på.

Lækkert uldtæppe: Et blødt og varmt tæppe i hendes yndlingsfarver eller mønster, så hun kan hygge sig på kolde dage.

Abonnement på blomster: Giv hende glæden ved friske blomster leveret hjem til hende regelmæssigt.

Kogebog med opskrifter fra hendes barndom: Genopliv minder med en kogebog, der indeholder opskrifter fra hendes tidlige år.

Spa-dag: Giv hende en dag med afslapning og forkælelse på et lokalt spa, hvor hun kan nyde massage, ansigtsbehandlinger og mere.

Lyd- eller musikafspiller med yndlingssange: Hjælp hende med at genopleve nostalgiske øjeblikke ved at lave en spilleliste med hendes yndlingssange gennem tiden.

Bog med børnebørns tegninger: Bed børnebørnene om at lave tegninger og lav en bog ud af dem. Det bliver en unik og personlig gave.

Digital billedramme: Upload billeder af familien og indram dem i en digital billedramme, der kan stå i stuen eller soveværelset.

Havesæt: Hvis hun kan lide at tilbringe tid i haven, kan du give hende værktøj og udstyr, der hjælper hende med at passe planter og blomster.

Husk, at det vigtigste er at vælge en gave, der passer til hendes personlighed, interesser og behov. Tænk på, hvad der vil glæde hende mest og bringe et smil frem på hendes læber.

Medlemsskab til ældresagen: Ældresagen er en fin forening med aktiviteter og mulighed for rabatter på mange ting, så hvis ikke hun er meldt ind, så er det måske en god gave til oldemor.

Skriv en sang

Som skrevet ovenfor, så er ældre mennesker ofte ganske nøjsomme. Tanken der tæller gaver er ofte i høj kurs – for det kan ofte skabe gode minder for din oldemor.

At skrive en sang kan være en gratis og meget personlig gave. Så har du en lille troubadur i maven, så overvej at skrive hende nogle personlige vers. Du kan få inspiration til sangskrivning her.