Det kan være svært at finde på gode gaver til dem du holder af, når du er kommet på plejehjem. Det kan være mormor, morfar eller måske oldeforældre hvor livssituationen har ændret sig og hvor fejringen nu foregår på plejehjem.

I artiklen her får du tips til gode gaver til ældre mennesker, der er kommet på plejehjem.

Alt ændrer sig når man kommer på plejehjem. Nye omgivelser, nye mennesker, nye hjælpemidler. Intet er det samme og derfor skal man nok også tænke lidt ud af boksen, når man skal finde på gode gaver.

Herunder er nogle rigtigt gode tips, du kan lade dig inspirere af.

Denne side indeholder affilate links

Fodrullen er en populær og prisvenlig gaveide til ældre mennesker

Giv en massage fodrulle med pigge

Denne smarte fodrulle kan give en nænsom massage til ømme og trætte fødder. Brugeren skal bare sidde i sin ynslingstol og rulle foden hen over de små pigge. Det er en populær og prisvenlig gaveidé til ældre der sidder meget ned.

Evighedsbuketter

Evighedsbuketter - blomstergaven der holder i 6 måneder

Overrask din mor, mormor eller oldemor med en overdådig evighedsbuket lavet af tørrede blomster. Den kræver ingen pleje og kan leveres lige til dørtrinnet. En bæredygtig gave der bevarer mindet i rigtig lang tid - nærmest uden arbejde. Vedlæg et personligt kort med forklaring - så modtageren forstår tanken bag.

Disse blomster er fra livingflowers.dk

Varmepude gave til ældre

Varmepude til nakke og skuldre

Ældre mennesker døjer ofte med smerter i nakke og skuldre og her kan en varmepude være til fantastisk hjælp. Denne pude er fyldt med naturligt fyld, bestående af kirsebærkerner/druekerner og kan nemt opvarmes i mikroovn/ovn og dermed genbruges så tit, man har lyst.

Denne er set hos seniorpleje.dk

Garn gaver til strikke mesteren

Garn til de fede strikkeopgaver

Hvis din bedstemor elsker at strikke, så kunne du give hende garn til den fornøjelse. Giv hende evt. en komplet pakke til en striktrøje, som den på billedet. Det vil kunne give god underholdning til dagene på plejehjemmet. Dette mønster er set på nordiskgarn.dk

Dette mønster er set hos nordiskgarn.dk der leverer kvalitets garn fra norden.

Læsepuden er en perfekt gave til ældre

En læsepude – så hun ikke bliver træt i armene af at læse

Denne pude aflaster arme og skuldre ved at støtte bogen eller tabletten til en optimal læseposition. Kan bruges i sengen og i sofaen – ja over alt. Så hvis hun holder af at læse, så er dette en rigtig god måde at give mulighed for længere læseoplevelser.

Uldprodukter til ældre

Varme fødder er vigtigt

Gode uldhjemmesko er et must til de kolde fødder. Hvorfor ikke give hende et par nye lækre tøfler der varmer på plejehjemmet. The Cosy Sheep forhandler lækre uldprodukter til at holde fødderne varme

demenskat gave til ældre og demente

Interaktiv selskabskat

 Den lille selskabskat – metaCat – er en såkaldt interaktiv social robot eller demenskat. Den er optimal gave til ældre med kognitive udfordringer som f.eks. demens m.v. Den spreder glæde, tryghed og ro og kan skabe kontakt. Også en gaveidé til den ældre der har mistet et dyr. Og det tætteste man konmer på at få sit eget kæledyr når man er plejehjemsbeboer. Fås også som hund og fugl.

Interaktive selskabsdyr findes hos webshoppen gloriamundicare.com

Kroppen kan ikke det samme – husk det når du finder gaver til ældre mennesker

Det er vel regel nummer et at man skal tage hensyn til den fysiske formåen når man finder på gaven – og især en gave til en plejehjemsbeboer. Det er nok ikke vilde aktiviteter, der skal være fokus på. Man kan i stedet prøve at have fokus på ting, der kan gøre det rart at være til.

Det kunne f.eks. være lækre produkter af uld, der giver varme om fødder eller kroppen. Et lækkert lammeskind til yndlingsstolen. Det kan også være varmepuder til nakke eller lænd.

Måske kan det være massageprodukter, feks. en fodrulle, så oldemor eller oldefar kan give sig selv en blid fodmassage.

Vær dog opmærksom på, om plejehjemmet i forvejen har den slags hjælpemidler.

 

Giv minder i gave – minderne har man også med på plejehjem

Hvis kroppen nu ikke virker, men hovedet gør, så kan det være en rigtig god idé at give en gave med fokus på minder. Enten minder, som i har haft sammen, eller i form af nye minder, som i skaber sammen. Det kan f.eks. være en video-bog, med video af børnebørn eller begivenheder. Det kan være en fotobog der nemt bringer minderne frem.

Og hvis mormor, morfar eller hvem gaven gives til er rimeligt frisk, så kan det være du skal arrangere en aktivitet, der kan skabe et nyt minde.

Det gode ved minder er, at dem kan man tage frem inde i hovedet, også selvom mormor er på plejehjem og fysikken driller.

 

Sig det med (vedligeholdelsesfri) blomster

En plejehjemsbolig kan godt være en smule sterilt og det kan man bløde lidt op på med en buket blomster. Men hvis dine oldemor eller oldefar ikke er helt let til bens, er det måske ikke så smart hvis vand skal skiftes.

Prøv i stedet med en evighedsbuket, der holder – ja nærmest evigt. Det er en buket tørrede blomster der kræver nul vedligehold. De skal ikke i vand og kan bringe glæde i rigtig lang tid.

 

Mere inspiration til gaver til bedsteforældre og oldeforældre

Vil du gerne se nogle konkrete eksempler på gode gaver til ældre mennesker så som bedsteforældre og oldeforældre så kan du læse disse artikler.

Gode gaver der vil glæde morfar

Gaver der vil gøre mormor glad

Perfekte gaver til ældre mennesker som oldeforældre

 

gave ide til mormor på plejehjem