At vælge den perfekte gave til dine gamle forældre kan være en udfordring, især når de er ældre og måske har alt, hvad de har brug for.

Her er nogle forslag til gaver, der kan være passende:

 

DENNE SIDE INDEHOLDER AFFILATE LINKS

Giv et personligt maleri i gave

Ægte håndmalet oliemaleri lavet fra eget foto

Disse billeder har virkeligt wow-faktor. Kunstneren bag fototilmaleri.dk laver virkeligt smukke håndmalede oliemalerier fra dine personlige billeder. Du bestemmer selv om det skal være af familen, kæledyret, børnebørnene eller det bedste feriebillede. Tjek siden ud, disse malerier er fede!
Obs: Du får 400,- i rabat ved at bruge koden 5W9XHG

Dette er set på fototilmaleri.dk

Samtalespil er en god gave til ældre

Samtalekort sætter gang i den gode samtale

Måske er snakket gået lidt i stå derhjemme. Her er samtalekort geniale. De er en virkeligt god måde at starte gode, interessante samtaler. Prøv f.eks. dette sæt spørgsmål med temaet “livshistorier”. Mon ikke der kommer nogle historier, du ikke har hørt før.

Se det hos lad-os-spille.dk

Puslespil er en gave til ældre

Puslespil – gaven der holder pæren igang hos gamle forældre

Et godt puslespil giver mange timers god underholdning, og holder hjernen igang.  Hvis dine forældre har roen til at samle et puslespil, kan du finde lige der der passer i webshoppen puzzleshop.dk. Der er puslespil i alle sværhedsgrader, og der er helt sikkert noget som kan udgøre en god gave til dine forældre.

Se det store udvalg på puzzleshop.dk

Tag på Louisiana med Mormor

En dag på Louisiana 

Tag dine gamle forældre med på dette smukke museum. Denne oplevelse giver adgang til det berømte museum og samt 2 x 1 ret efter eget valg. En super nem måde at lave en hyggelig og unik dag.

Denne oplevelse findes hos Go Dream hvor du finder denne og mange andre oplevelsesgaver.

Fodrullen er en populær og prisvenlig gaveide til ældre mennesker

En massage fodrulle med pigge

Hvis de døjer med uro i benene og ømme fødder, kan dette være en skøn lille sag i hverdagen. Denne smarte lille ting kan give en nænsom massage. Brugeren skal bare sidde i sin ynslingstol og rulle foden hen over de små pigge. 

Uldprodukter til ældre

Varme uldprodukter til de kuldskær

Din gamle far eller mor har sikker fået hjemmesko før, men der er også en grund til, de er et hit. Og det bliver kun en mere populær gave med alderen. The Cosy Sheep forhandler lækre uldprodukter til både ældre mødre og ældre fædre.

Evighedsbuketter

Evighedsbuketter – blomstergaven der holder i 6 måneder

Blomster er altid et hit men disse er specielt smarte til ældre mennesker. De kræver ingen pleje – fordi de ikke skal vandes, og så holder de nærmest evigt. En bæredygtig gave der giver farve i stuen og bevarer mindet i rigtig lang tid .

Disse blomster er fra livingflowers.dk

Book en havemand til en privat have

Book en havemand til haven

Hvis haven er ved at stikke af og det er svært for dine gamle forældre at følge med lugning af ukrudt, græsslåning, hækklipning og andet havearbejde, kan du finde en havemand i deres lokalområde, der kan hjælpe. Du kan f.eks. betale for de første besøg og så lade dine forældre holde kontakten med havemanden, hvis de synes.

Du kan nemt finde en lokal havemand på lokalgartner.dk

Varmepude gave til ældre

Varmepude til nakke og skuldre

Hvis man døjer med smerter i nakke og skuldre, kan det være fantastisk med en varmepude. Denne pude er fyldt med naturligt fyld, bestående af kirsebærkerner/druekerner og kan nemt opvarmes i mikroovn/ovn og dermed genbruges så tit, man har lyst.

Denne er set hos seniorpleje.dk

dameblade i gave

Abonnement på ugeblade og magaziner

Med Flipp får du adgang til mere end 40 inspirerende titler om alt fra mad, bolig, sundhed, mode. Det kan f.eks. være ALT for damerne, Eurowoman, HER & NU, Hjemmet, gastro, RUM, Hendes Verden og meget andet. Abonnementet er digitalt og kan læses på computer, tablet og smartphone.

Dette findes på flipp.dk

Design selv en personlig gavekurv

Design selv en gavekurv med delikatesser til dine gamle forældre

Når du designer kurven selv, så er du sikker på at du kan finde noget som både din far og din mor kan lide. På delikatessehuset.dk kan du selv sammensætte en lækker kurv ud fra alle deres lækre varer.

Du kan designe din egen kurv på delikatessehuset.dk

Tivolibesøg i gave

Tivoli for to med kaffe og kage

Tivoli er en speciel oplevelse for både store og små. unge og gamle. Er man ikke til karruseller, så kan man nyde den smukke park, blomsterudstillingerne og den skønne stemning. På dette tilbud får du kaffe og kage med i oplevelsen.

Denne oplevelse findes hos Go Dream hvor du finder denne og mange andre oplevelsesgaver.

demenskat gave til ældre og demente

Interaktiv selskabskat

 Den lille selskabskat – metaCat – er en såkaldt interaktiv social robot eller demenskat. Den er optimal gave til ældre med kognitive udfordringer som f.eks. demens m.v. Den spreder glæde, tryghed og ro og kan skabe kontakt. Også en gaveidé til den ældre der har mistet et dyr. Fås også som hund og fugl.

Interaktive selskabsdyr findes hos webshoppen gloriamundicare.com

Denne gave fremmer søvnen

Brille til bedre søvn

 Denne gave vil være et hit hvis din gamle mor eller far har svært ved at falde i søvn. Søvnbrillen virker ved at blokere bl.a. ‘blåt lys’ (fra TV, computer mv.), der hæmmer den naturlige produktion af hormonet melatonin.  Brillen benyttes 1-2 timer før sengetid.

Denne er set hos gloriamundicare.com 

En god gave til gamle forældre kan f.eks. være:

 

En oplevelse: Giv dine forældre en oplevelse, som de kan nyde sammen, f.eks. et besøg på en museum eller en koncert.

En gavekurv: Saml en gavekurv med deres yndlingsmad, snacks og drikkevarer, eller noget særligt som de sjældent forkæner sig med.

Bøger: Hvis dine forældre er læseheste, kan en god bog eller to være en god gave. Overvej biografier, rejsebøger eller fiktion.

Et abonnement: Tænk på abonnementer til deres yndlingsmagasin eller en streamingtjeneste.

Håndværk: Hvis dine forældre nyder at lave noget, så overvej at give dem noget håndværksudstyr eller et sæt til at lave deres egne smykker.

Personlig gave: En personlig gave som en scrapbog med billeder og minder, eller en fotobog med billeder af børn og børnebørn, kan også være en fin gave.

En teknologi gave: Forældre kan også sættes pris på en teknologisk gave som en tablet, en smartphone, en smartwatch eller en virtuel assistent, som Alexa eller Google Home.

Husk på, at det vigtigste ved at give en gave til dine forældre er at vise, at du tænker på dem og værdsætter alt, hvad de har gjort for dig.

 

Sådan kan du værdsætte dine gamle forældre med en gratis gave

Der er mange måder at vise ældre mennesker, at du værdsætter og tænker på dem, som ikke koster en bondegård. Her er nogle forslag til gratis gaver til ældre:

 

Tid og opmærksomhed: Ofte er det enkleste og mest værdifulde, du kan give ældre mennesker, din tid og opmærksomhed. Inviter dem til en kop te eller kaffe og snak med dem om deres liv og erfaringer.

Hjælp til praktiske opgaver: Tilbyd at hjælpe med praktiske opgaver som at handle ind, lave mad eller rengøre.

Giv dem en tur ud: Hvis det er muligt, kan du tage ældre på en tur ud i naturen eller til en park for at nyde det gode vejr og en dejlig gåtur.

Hjælp med teknologi: Ældre mennesker kan nogle gange have svært ved at forstå og bruge ny teknologi. Hvis du er god til teknologi, kan du tilbyde at hjælpe med at oprette e-mail eller sociale mediekonti eller at hjælpe med at bruge videochat.

Giv dem noget håndlavet: Håndlavet gaver som et hjemmelavet kort eller en tegning kan være en smuk og personlig måde at vise din kærlighed og omsorg på.

Del din passion: Hvis du har en hobby eller interesse, som du tror, at de ældre kan nyde, kan du tilbyde at dele det med dem. Det kan være alt fra at spille musik eller at lave mad til at læse poesi eller at male.

 

Husk, at en lille gestus eller venligt ord kan betyde meget for ældre mennesker, så bare det at vise, at du tænker på dem, kan være en fantastisk gave i sig selv.

 

Leder du efter gaver til gamle mennesker, kan du finde gode forslag i nedenstående kategorier: