Leder du efter en gave til en dement, så se med her. På denne side har vi håndplukket gaver, der egner sig til demente og ældre generelt.

Kig dig lidt omkring og lad dig inspirere.

Denne side indeholder affilate links

Få ideer til gaver til oldemor

Gaver til demente med beroligende effekt

 Mange demente har en indre uro og rastløshed. Det kan for den demente opleves beroligende at have noget at tage sig til med hænderne. Det kan vække positive gamle minder om f.eks. håndarbejde eller om at binde sine sko og elementer fra daglig påklædning.

sansepude gave til demente

Taktil sansepude til demente

 Den taktile sansepude stimulerer opmærksomheden, og det kan hjælpe den demente til ikke at sidde og “falde hen”. Med sansepuden opnås der en kognitiv stimulation, som kan være med til at holde den demente aktiv og vågen.

Se det hos gloriamundicare.com

tyngdebamse gave til dement

Tyngdebamse til beroligelse

 Den indtagende tyngdebamse er meget populær hos demente. Især personer med dårlig sanseintegration har glæde af at sidde med denne bamse på skødet.  Deres bløde pels, store øjne og de lange arme, som kan fæstnes rundt om nakken på en bruger, indbyder til hygge, ro, samtale eller til blot at sidde og føle tyngden fra dovendyret mod kroppen. 

Se det hos gloriamundicare.com

Puslespil er en gave til ældre

Puslespil i alle sværhedsgrader

Puslespil kan have en rigtig god effekt på demente, både fordi det har en beroligende virkning men også fordi det stimulerer rent kognitivt. På puzzleshop finder du puslespil i alle sværhedsgrader. Er gavemodtageren vant til puslespil, så kan du godt vælge et med større sværhedsgrad end hvis puslespil er nyt for personen. 

Se det store udvalg på puzzleshop.dk

demenskat gave til ældre og demente

Interaktiv selskabskat 

De såkaldte interaktive social robots eller demenskat, bliver en mere og mere populær gave til demente. De giver den demente stor glæde, tryghed og ro, og hjælper også på ensomheden. Fås også som hund og fugl.

Interaktive selskabsdyr findes hos webshoppen gloriamundicare.com

Garn gaver til strikke mesteren

Garn til strikkeentusiasten

Hvis man før har strikket, så sidder det i hænderne og forsvinder ikke nødvendigvis fordi din mor eller mormor er blevet dement. Giv en garngave, der kan være en god og beroligende aktivitet for en dement kvinde. Dette mønster er set på nordiskgarn.dk

Dette mønster er set hos nordiskgarn.dk der leverer kvalitets garn fra norden.

Gaver der bringer de gode minder frem

Billeder og fotos er en god måde at vække minder hos en dement. Her er nogle gaveforslag til billedgaver til demente. Du kan se flere gaveforslag med billeder her.

Samtalespil er en god gave til ældre

Samtalekort kan sætte gang i snakken

Samtalekort kan være en god måde at vække minder fra gamle dage og sætte gang i en hyggelig samtale. Prøv f.eks. sættet “livshistorier” der vil prikke til alle de oplevelser, gavemodtageren har haft gennem livet.

Se det hos lad-os-spille.dk

Fotobog som personlig gave

Fotobog med de bedste minder

En fotobog er en klassisk og personlig gave, der giver glæde i rigtigt lang tid. Den demente vil kunne bruge dette til at huske de gode oplevelser i har haft sammen.

Dette er set hos dinfotobog.dk

Gaver der bringer demente ned i kroppen

Demente har ofte stor glæde af gaver, der giver en kropslig fornemmelse. Her er nogle bud der giver kropsligt velvære.

Fodrullen er en populær og prisvenlig gaveide til ældre mennesker

En fodrulle med massage-pigge

Denne fodrulle er skøn til at skabe en dejlig kropslig fornemmelse. Modtageren kan give sig selv en blid fodmassage fra lænestolen. Dette er en prisvenlig gaveidé til beroligelse og kropsligt velvære.

Varmepude gave til ældre

Beroligende varmepude til nakke og skuldre

Udover at lindre smerter i nakke og skuldre, så har denne varmepude en beroligende effekt på demente. Puden er fyldt med naturligt fyld, bestående af kirsebærkerner/druekerner og kan nemt opvarmes i mikroovn/ovn og dermed genbruges så tit, man har lyst.

Denne er set hos seniorpleje.dk

Hjemmesko til bedstemor, oldemor eller oldefar

En skridsikker og stabil hjemmesko i uld

Alle elsker varme fødder og her er hjemmesko altid et hit. Disse hjemmesko er specielt godt egnet til ældre mennesker, da de er stabile og skridsikre. Og så er de rimeligt moderne at se på.

Uldprodukter til ældre

Flere uldprodukter til kolde fødder

Er det ikke nødvendigt med en skridsikker version af en hjemmesko. så findes der nogle utroligt lækre og varme uldprodukter hos the Cosy Sheep. Varme fødder er vigtigt for fysisk velvære. Er man meget stillesiddende, er det absoult et must med gode produkter til fødderne.

En pedaltræner der giver motion på ældres vilkår

En pedaltræner er perfekt til motion hvis man ikke altid kan forlade hjemmet

Denne pedaltræner kan holde kroppen igang fra lænestolen. Det er en god måde at sikre let motion, hvis den demente ikke er tryg ved at gå ud. Gaven er fra livetsomsenior.dk som har specialiseret sig i hjælpemidler til ældre.

id armbånd til ældre

ID armbånd med kontakt eller personlige oplysninger

Djuva ID sælger ID armbånd med hvor vigtige personlige oplysininger kan graveres. Bruges ofte af demens personer og der er findes en stor tryghed i at den demente altid er udstyret med kontaktinformation til pårørende.

Dette er set hos djuva.dk

Alle elsker blomster – også demente

Naturen er en ting, der skaber ro hos demente mænd og kvinder. Her er nogle gaveidéer til at bringe naturen tættere på.

Evighedsbuketter

Evighedsbuketter – blomstergaven der holder i 6 måneder

Overrask din oldemor med en overdådig evighedsbuket lavet af tørrede blomster. Den kræver ingen pleje hvorfor den er et super valg til ældre, der ikke har de samme kræfter længere. Vedlæg evt. et personligt kort der gør gaven endnu skønnere.

Disse blomster er fra livingflowers.dk

Giv en rose til haveelskeren

Den nostalgiske rose til haven

Er din oldemor have og blomsterelsker, så er hun garanteret vild med roser. Overrask hende med denne smukke  rose der bærer navnet “Lise Nørgaard”.
Denne folkekære forfatter har helt sikkert betydet noget for din oldemor, og hun gik som bekendt bor i starten af 2023. Dette er en god måde at bringe lidt nostalgi ind i haven på.

Lise Nørgaard rosen er set på plantetorvet.dk, hvor du også kan få mere inspiration.

Andre gode gaveforslag til demente

At vælge en god gave til en person med demens kan være en udfordrende opgave, da det afhænger af den enkelte persons interesser og stadie af demens. Her er nogle generelle ideer, der kan hjælpe dig med at finde en passende gave, uanset om du leder efter gave til en dement mormor, en gave til en demt mor, far eller andre pårørende.

Personlig erindringsbog

Lav en personlig erindringsbog med billeder, tekst og historier fra den dementes liv. Dette kan hjælpe med at vække minder og skabe samtale.

Beroligende aktiviteter

Gaver, der involverer beroligende aktiviteter som puslespil, malebøger eller fidget-legetøj, kan være beroligende og underholdende.

Musik

Musik har en stærk forbindelse til minder. Lav en spilleliste med den dementes yndlingssange eller musik fra deres tidligere liv.

Gaver fra naturen

Planter, blomster, eller endda et lille akvarium kan bringe naturen ind i personens liv og skabe en beroligende atmosfære.

Spil til stærkere hukommelse

Brætspil eller kortspil, der er designet til at forbedre hukommelsen og kognitiv funktion, kan være sjove og givende.

Gaver til personligt velbefindende

Forkæl personen med demente med personlig pleje i form af bløde tæpper, varme puder eller duftende lotions.

Køkkenaktiviteter

Madlavning eller bagning sammen kan være en meningsfuld aktivitet. Vælg opskrifter, der er nemme at følge, og som personen måske kan genkende.

Fotobog eller billedramme

Opret en fotobog med billeder af venner, familie og vigtige øjeblikke i personens liv. En billedramme med udskiftelige billeder er også en god idé.

Aromaterapi

Aromatiske olier eller duftlys kan skabe en behagelig atmosfære og stimulere sanserne.

Massage eller berøringsterapi

En gavekort til en massage eller enkle berøringsterapiteknikker kan give komfort og velvære.

 

flere gaveideer til demente