Vi har specialiseret os i gaveidéer til ældre mennesker, og her kan du finde en skøn gave til en 80 års fødselsdag til både ham og hende. Du får også nogle ideer til opskriften på at holde en god 80 års fødselsdag.

Kig dig lidt omkring og lad dig inspirere.

Denne side indeholder affilate links

Gaver til en 80 års fødselsdag for både ham og hende

Samtalespil er en god gave til ældre

Samtalekort sætter gang i den gode samtale

Samtalespil er en virkeligt god måde at starte gode, interessante samtaler og der gemmer sig ofte mange gode historier inden i en 80 årig fødselar. Prøv f.eks. dette sæt spørgsmål med temaet “livshistorier”. 

Se det hos lad-os-spille.dk

Puslespil er en gave til ældre

Puslespil er en god syssel for ældre

Et godt puslespil giver mange timers god underholdning, og holder hjernen igang.  I webshoppen puzzleshop.dk åbner sig en verden af puslespil i alle former, farver og sværhedsgrader. Så uanset om fødselaren er øvet eller begynder, så vil du kunne finde noget her.

Se det store udvalg på puzzleshop.dk

Golf for par

To til golf – gaven til den aktive 80 årige

Send fødselaren afsted på denne golfoplevelse, og han eller hun vil kunne more sig over minderne i lang tid. Du kan eventuelt være personen der udfordrer – gaven gælder nemlig golf for to.

Denne gave findes på GoDream.dk

Uldprodukter til ældre

Uldprodukter til kolde fødder

Min 80 årige far bliver stadigt glad for et par gode, varme uldhjemmesko. Måske har den, du tænker på, også ofte kolde fødder? The Cosy Sheep forhandler virkeligt lækre uldprodukter til fødderne. Der gemmer sig en god 80 års fødselsdagsgave her.

Diverse graverede gaver

Populære gaver med gravering

80 år er en speciel anledning, og leder du efter en gave med gravering, så kan jeg abnefale Dahlsgracering.dk Her forhandler man de mest populære gaver til fødselarer og du får gratis gravering af en personlig tekst med i prisen på alle deres produkter.

Dette er set på dahlsgravering.dk – de tilbyder gratis gravering på alt

Fotobog som personlig gave

Fotobog med de bedste minder

Du kan designe denne fotobog som du vil. Hvad enten billederne er af børnebørnene eller fra årene der gik. Dette er en personlig gave for dig, der gerne vil gøre dig lidt ekstra umage til 80 års fødselsdagen.

Dette er set hos dinfotobog.dk

Giv en rose til haveelskeren

Den smukkeste rose til haveelskeren

Haven kan være noget af det mest betydningfulde for ældre mennesker og selvom man er 80 år, bliver man ikke træt af blomster. Overrask fødselsaren med denne smukke rose der bærer navnet “Lise Nørgaard”.
Denne folkekære forfatter gik som bekendt væk i starten af 2023, og hun kan i sig selv få minderne frem.

Lise Nørgaard rosen er set på plantetorvet.dk, hvor du også kan få mere inspiration.

gave for vinkendere

Besøg på vingården Lindley

Man behøver ikke rejse til udlandet, for at besøge en vingård. Fødselaren og en ledsager kan besøge denne smukke vingård i Kolding. Besøget inkluderer en guidet rundvisning og vinsmagning af 3 af vingårdens egenproducerede danske vine. Hertil serveres lidt lækkert i form af brød med pølser og ost. En populær gave hos vinelskere.

Denne oplevelse er fra godream.dk, se den her.

Vandregave på Møn

Vandring for to på smukke Møn

Hvis modtageren kan lide natur og vandreture, kan dette være en luksuriøs 80 års gave. Gaven inkluderer 2 overnatninger på Tiendergaarden inkl. morgenmad og madpakker og smuk vandring ad libitum i det unikke landskab.

Denne gave findes på GoDream.dk

Gaver til vinterbaderen

Varme gaver til vinterbaderen

Leder du efter en gave til en frisk 80 årig, der er til det kolde gys, så kig forbi webshoppen vinterbaderen.dk. Her finder du alverdens udstyr til vinterbadning, der gør det kolde gys en smule mere luksuriøs.

Denne kåbe er fra vinterbaderen.dk

Gave til mand på 80 år

Røgovn til unge og ældre der elsker at fiske

Udstyr til fiskeentusiasten – så han kan koldrøge fangsten 

Dette er den perfekte gave til den 80 årige herre med en lystfisker i maven. Giv ham udstyr til koldrøgning af fisk. Fiskeentusiaster er begejstrede for det enkle system der gør det muligt at koldrøge friskfanget fisk på ganske få timer. Det er overraskende enkelt og giver vildt lækre fiskeprodukter.

Udstyret et set hos smokepins.dk

Spiritusgaver af høj kvalitet

Dansk prisvindende rom og gin

Er fødselsaren god spiritus, så er Skotlander destilleri et godt bud. De har produceret prisvindende rom, gin og likør fra en kælder i Christianshavn siden 2013. Det er top kvalitet og med stor sandsynelighed ikke noget gavemodtageren har på hylden.

Find disse lækre spiritusgaver på skotlander.com

Lækker herreskjorte som gave

En pæn og komfortabel outdoor skjorte

Dette er en perfekt gave til en 80 årig mand der gerne vil klæde sig pænt og komfortabelt på én gang. Uanset om han er aktiv eller ej, så er outdoor skjorter kendt for at være utroligt behagelige med høj åndbarhed og komfort. Måske det er lige det, han mangler?

Set hos friluftslageret.dk

En pedaltræner der giver motion på ældres vilkår

En pedaltræner til en cykeltur fra lænestolen

Man skal jo helst holde sig i gang og det kommer man til med denne mulige gave til en 80 årig mand. Dette er en super smart gave til den, der gerne vil motionere blidt i stuen. Tour de France bliver måske en lille smule sjovere når man kan cykle med. Og ellers er det bare en nem måde at få motion fra lænestolen.

Lokkekikkert til morfor eller ældre mænd der elsker naturen

En kikkert til fuglekig i haven eller naturen

Der er utroligt mange 80 årige mænd der elsker at studere fuglelivet i haven. Så måske vil en kompakt kikkert kunne være et hit? En kompakte letvægts-kikkert er nem at have med overalt og findes ofte til priser alle kan være med på.

Set hos friluftslageret.dk

Gave til 80 årig dame

dameblade i gave

Abonnement på ugeblade og magaziner

Med Flipp får du adgang til mere end 40 inspirerende titler om alt fra mad, bolig, sundhed, mode. Det kan f.eks. være ALT for damerne, Eurowoman, HER & NU, Hjemmet, gastro, RUM, Hendes Verden og meget andet. Abonnementet er digitalt og kan læses på computer, tablet og smartphone.

Dette findes på flipp.dk

Garn gaver til strikke mesteren

Garn til de fede strikkeopgaver

Hvis din hun elsker at strikke, så kunne du give hende garn til den fornøjelse. Du kan både give en komplet pakke med garn og opskrift – f.eks. til trøjen på billedet, eller blot give hende garn til strik efter fri fantasi. Det kan være en skøn gave til en 80 årig dame.

Dette mønster er set hos nordiskgarn.dk der leverer kvalitets garn fra norden.

Graveret smykke til mor og mormor

Andreas Daub forgyldt armring 

Dette enkle og smukke smykke kan graveres med en personlig tekst efter eget valg. På den måde vil hun kunne nyde smykket hver dag og huske på at du holder af hende.

Dette er set på dahlsgravering.dk – de tilbyder gratis gravering på alt

Evighedsbuketter

Evighedsbuketter – blomstergaven der holder i 6 måneder

Man bliver altid glad for blomster – også selvom man bliver 80 år. Overrask hende med en overdådig evighedsbuket lavet af tørrede blomster. En smart ting at den ikke skal bruge vand – og alligevel holder den i mange måneder. 

Disse blomster er fra livingflowers.dk

Vingaver er ofte et hit

Vin vinder altid

Man bliver aldrig for gammel til at nyde et godt glas vin. Fødselsdagsgaven kan f.eks. være en smagekasse med dejlig Riesling fra jyskvin.dk som har et enormt udvalg af forskellige vine. Ved du ikke hvad modtageren kan li, så kan du også købe et gavekort på siden.

Denne vin er en Riesling fra Jyskvin.dk som har et stort udvalg og hurtig levering.

Vandestave er en god gave til alle aktive, gamle som unge

Vandrestave til den aktive fødselar

Mange ældre elsker at gå på vandring og et par vandrestave giver lidt ekstra sikkerhed. Kan hun lide at vandre, kan vandreudstyr som dette være en god 80 års førdselsdagsgave der giver fornøjelse i hverdagen.

Tivolibesøg i gave

Tivoli for to med kaffe og kage

Man kan holde 80 års fødselsdag to gange ved at invitere hende i Tivoli. Det er en speciel oplevelse for både store og små. Nyd den smukke park, blomsterudstillingerne og den skønne stemning. På dette tilbud får du kaffe og kage med i oplevelsen.

Denne oplevelse findes hos Go Dream hvor du finder denne og mange andre oplevelsesgaver.

Hvordan holder man en god 80 års fødselsdag?

Det er et godt spørgsmål. Opskriften på en god 80 års fødselsdag kan variere afhængigt af individuelle præferencer og traditioner. Så det er altså meget forskellige fra familie til familie, hvad der fungerer. Men her er nogle generelle ideer, der kan bidrage til en mindeværdig fest:

Planlægning i god tid

Start med at planlægge festen i god tid. Vælg en passende dato og find en velegnet festlokation, enten derhjemme eller på en udvalgt begivenhedsplads.

Lav en gæsteliste

Lav en gæsteliste med familiemedlemmer, nære venner og andre vigtige personer i fødselarens liv. Inviter dem i god tid, så de kan reservere datoen.

Overvej et tema

Overvej at vælge et tema til festen, der kan afspejle fødselarens interesser eller personlighed. Det kan være alt fra en nostalgisk 1940’ers fest til en afslappet havefest.

Pynt op

Skab en festlig atmosfære ved at dekorere festlokationen med balloner, blomster, billeder fra fødselarens liv og andre passende dekorative elementer i forhold til temaet.

Mad og drikke er vigtigt

Planlæg en dejlig menu, der passer til fødselarens præferencer og gæsternes behov. Sørg også for at have en passende mængde drikkevarer og sørge for, at der er mulighed for at fejre med en skål.

Tænk på underholdning

Arranger underholdning, der passer til fødselarens smag og stemningen i festen. Det kan være live-musik, en DJ, en fotoautomat eller endda en tale eller en sang fra en nær ven eller et familiemedlem.

Minder er guld værd

Lav en mindeværdig oplevelse ved at inkludere elementer, der fejrer fødselarens liv. Det kan være en billedvæg med billeder og minder, en tale eller en videohilsen fra familiemedlemmer og venner.

Fødselsdagskage og sang

Ingen fødselsdag er komplet uden en fødselsdagskage. Bestil en speciel fødselsdagskage, der passer til temaet eller fødselarens præferencer. Afslut festen med en fællessang og en skål til fødselaren.

Gaver til fødselaren

Opfordr gæsterne til at medbringe gaver, der passer til fødselarens ønsker eller behov. Dette kan være personlige gaver eller bidrag til en større gave, som fødselaren har ønsket sig. På siden her kan du finde gaveideer til en 80 års fødselsdag, både gaver til en 80 årig dame og gaver til en 80 årig mand.

Hygge og tid sammen

Vigtigst af alt er det at skabe en hyggelig og afslappet atmosfære, hvor fødselaren kan nyde tid sammen med familie og venner. Det er ikke altid så vigtigt at finde en gave til en 80 årig mand eller dame. Lad i stedet masser af tid være afsat til samtaler, minder og øjeblikke, der kan skabe uforglemmelige minder.

80 års fødselsdag

Julegaveidéer til 80 årige

Disse forslag er perfekte til alle anledninger. Leder du f.eks. efter en julegave til en dame på 80 år eller en julegave til en 80 årig mand, så er dette også stedet, hvor du kan finde en julegave der passer.

 

Gave til dement

Gave til dement

Leder du efter en gave til en dement, så se med her. På denne side har vi håndplukket gaver, der egner sig til demente og ældre generelt. Kig dig lidt omkring og lad dig inspirere.Denne side indeholder affilate linksGaver til demente med beroligende effektMange...

Er en fodboldrejse en god sølvbryllupsgave?

Er en fodboldrejse en god sølvbryllupsgave?

En foldboldrejse kan være den fedeste gave til et sølvbryllup. I denne artikel kan du se, hvorfor.Stor begivenhed Fejringen af et sølvbryllup er en bemærkelsesværdig begivenhed, der markerer 25 års ægteskab. Når man søger den perfekte gave til et par, der har delt et...