Vi har specialiseret os i gaveidéer til ældre mennesker, og her kan du finde en skøn gave til en 80 års fødselsdag. Du får også nogle ideer til opskriften på at holde en god 80 års fødselsdag.

Kig dig lidt omkring og lad dig inspirere.

Denne side indeholder affilate links

Gave til 80 årig dame

Hjerteæske til den du holder af

Hjerteæske med graveret navn

Det her er super personligt. Denne smukke hjerteæske er lavet i træ og kan graveres med navn (eller det du ønsker). Med den kan du skabe en meget personlig gave til en 80 års fødselsdag.
Du bestemmer selv om du bestiller det med lækker chokolade, eller du vil lægge dine egne personlige ting i.

Denne gave er fra signaturgaver.dk som er dygtige til personlige gaver.

Evighedsbuketter

Evighedsbuketter - blomstergaven der holder i 6 måneder

Overrask din mor, mormor eller oldemor med en overdådig evighedsbuket lavet af tørrede blomster. Den kræver ingen pleje og kan leveres lige til dørtrinnet. En bæredygtig gave der bevarer mindet i rigtig lang tid - nærmest uden arbejde. Vedlæg et personligt kort med forklaring - så modtageren forstår tanken bag.

Disse blomster er fra livingflowers.dk

Vingaver er ofte et hit

Vin vinder altid

Man bliver aldrig for gammel til at nyde et godt glas vin. Fødselsdagsgaven kan f.eks. være en smagekasse med dejlig Riesling fra jyskvin.dk som har et enormt udvalg af forskellige vine. Ved du ikke hvad modtageren kan li, så kan du også købe et gavekort på siden.

Denne vin er en Riesling fra Jyskvin.dk som har et stort udvalg og hurtig levering.

Gave til 80 årig mand

Spiritusgaver af høj kvalitet

Dansk prisvindende rom og gin

Er fødselsaren god spiritus, så er Skotlander destilleri et godt bud. De har produceret prisvindende rom, gin og likør fra en kælder i Christianshavn siden 2013. Det er top kvalitet og med stor sandsynelighed ikke noget gavemodtageren har på hylden.

Find disse lækre spiritusgaver på skotlander.com

En pedaltræner der giver motion på ældres vilkår

En pedaltræner til en cykeltur fra lænestolen

Man skal jo helst holde sig i gang, og dette er en super smart gave til den, der gerne vil motionere blidt i stuen. Tour de France bliver måske en lille smule sjovere når man kan cykle med. Og ellers er det bare en nem måde at få motion fra lænestolen.

Gaver til en 80 års fødselsdag

Samtalespil er en god gave til ældre

Samtalekort sætter gang i den gode samtale

Samtalespil er en virkeligt god måde at starte gode, interessante samtaler og der gemmer sig ofte mange gode historier inden i en 80 årig fødselar. Prøv f.eks. dette sæt spørgsmål med temaet “livshistorier”. 

Se det hos lad-os-spille.dk

Puslespil er en gave til ældre

Puslespil er god syssel for ældre

Et godt puslespil giver mange timers god underholdning, og holder hjernen igang.  I webshoppen puzzleshop.dk åbner sig en verden af puslespil i alle former, farver og sværhedsgrader. Så uanset om fødselaren er øvet eller begynder, så vil du kunne finde noget her.

Se det store udvalg på puzzleshop.dk

Golf for par

To til golf – gaven til den aktive 80 årige

Send fødselaren afsted på denne golfoplevelse, og han eller hun vil kunne more sig over minderne i lang tid. Du kan eventuelt være personen der udfordrer – gaven gælder nemlig golf for to.

Denne gave findes på GoDream.dk

Giv en rose til haveelskeren

Den smukkeste rose til haveelskeren

Haven kan være noget af det mest betydningfulde for ældre mennesker og selvom man er 80 år, bliver man ikke træt af blomster. Overrask fødselsaren med denne smukke rose der bærer navnet “Lise Nørgaard”.
Denne folkekære forfatter gik som bekendt væk i starten af 2023, og hun kan i sig selv få minderne frem.

Lise Nørgaard rosen er set på plantetorvet.dk, hvor du også kan få mere inspiration.

Hvordan holder man en god 80 års fødselsdag?

Det er et godt spørgsmål. Opskriften på en god 80 års fødselsdag kan variere afhængigt af individuelle præferencer og traditioner. Så det er altså meget forskellige fra familie til familie, hvad der fungerer. Men her er nogle generelle ideer, der kan bidrage til en mindeværdig fest:

Planlægning i god tid

Start med at planlægge festen i god tid. Vælg en passende dato og find en velegnet festlokation, enten derhjemme eller på en udvalgt begivenhedsplads.

Lav en gæsteliste

Lav en gæsteliste med familiemedlemmer, nære venner og andre vigtige personer i fødselarens liv. Inviter dem i god tid, så de kan reservere datoen.

Overvej et tema

Overvej at vælge et tema til festen, der kan afspejle fødselarens interesser eller personlighed. Det kan være alt fra en nostalgisk 1940’ers fest til en afslappet havefest.

Pynt op

Skab en festlig atmosfære ved at dekorere festlokationen med balloner, blomster, billeder fra fødselarens liv og andre passende dekorative elementer i forhold til temaet.

Mad og drikke er vigtigt

Planlæg en dejlig menu, der passer til fødselarens præferencer og gæsternes behov. Sørg også for at have en passende mængde drikkevarer og sørge for, at der er mulighed for at fejre med en skål.

Tænk på underholdning

Arranger underholdning, der passer til fødselarens smag og stemningen i festen. Det kan være live-musik, en DJ, en fotoautomat eller endda en tale eller en sang fra en nær ven eller et familiemedlem.

Minder er guld værd

Lav en mindeværdig oplevelse ved at inkludere elementer, der fejrer fødselarens liv. Det kan være en billedvæg med billeder og minder, en tale eller en videohilsen fra familiemedlemmer og venner.

Fødselsdagskage og sang

Ingen fødselsdag er komplet uden en fødselsdagskage. Bestil en speciel fødselsdagskage, der passer til temaet eller fødselarens præferencer. Afslut festen med en fællessang og en skål til fødselaren.

Gaver til fødselaren

Opfordr gæsterne til at medbringe gaver, der passer til fødselarens ønsker eller behov. Dette kan være personlige gaver eller bidrag til en større gave, som fødselaren har ønsket sig. På siden her kan du finde gaveideer til en 80 års fødselsdag, både gaver til en 80 årig dame og gaver til en 80 årig mand.

Hygge og tid sammen

Vigtigst af alt er det at skabe en hyggelig og afslappet atmosfære, hvor fødselaren kan nyde tid sammen med familie og venner. Lad masser af tid være afsat til samtaler, minder og øjeblikke, der kan skabe uforglemmelige minder.

Er en fodboldrejse en god sølvbryllupsgave?

Er en fodboldrejse en god sølvbryllupsgave?

En foldboldrejse kan være den fedeste gave til et sølvbryllup. I denne artikel kan du se, hvorfor.Stor begivenhed Fejringen af et sølvbryllup er en bemærkelsesværdig begivenhed, der markerer 25 års ægteskab. Når man søger den perfekte gave til et par, der har delt et...

Her er listen over bryllupsdage

Her er listen over bryllupsdage

Man fejrer bryllupsdage på årsdagen for ens bryllup. Det vil sige, at man fejrer den første bryllupsdag ét år efter brylluppet, den anden bryllupsdag to år efter brylluppet, og så videre. Nogle par vælger også at fejre halvårsdage eller andre mindre jubilæer, men det...